5. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu z pomodoro a bazalky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na klasické ragu s tomáty a bazalkou, který vaše chuťové buňky okouzlí! Tento bohatý a chutný ragu je perfektní pro pasta, polévky nebo nákypy. Připravte si ho doma a užijte si skvělou chuť italské kuchyně.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800 g krájených rajčat z konzervy
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička cukru
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nezmění barvu.
  3. Přidáme krájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak, oregano, cukr, sůl a pepř.
  4. Vše podusíme na mírném ohni asi 30 minut.
  5. Před podáváním dochutíme čerstvou nasekanou bazalkou.

Tip: Podáváme s čerstvou italskou bagetou nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *