10. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu z Itálie s těstovinami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské ragu s těstovinami, který vás okamžitě přenesl do chutí Toskánska. S jemně dochuceným masovým ragu a bohatou omáčkou těstoviny budou skvělým jídlem pro celou rodinu. Připravte si tento tradiční italský pokrm a užijte si ho spolu s čerstvým chlebem nebo italským salátem. Buon appetito!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na ragu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 větší lžíce rajčatového protlaku
  • 400g rajčat z plechovky
  • 200ml vývaru
  • čerstvá bazalka a petržel na dochucení
  • sůl, pepř a olej na smažení
  • 400g těstovin (penne, tagliatelle nebo podobné)

Postup

  1. Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na nudličky nakrájené hovězí maso a osmažíme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a necháme chvíli dusit, dokud zjemní.
  4. Přidáme rajčatový protlak, nasekanou bazalku a bobkový list, zalijeme vývarem a necháme podusit do měkka.
  5. Přilejeme nahrubo nasekaná rajčata z plechovky, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut na mírném ohni.
  6. Vykostěné rajčata jemně rozmixujeme tyčovým mixérem.
  7. Poté necháme ragu provařit, aby zhustlo.
  8. Na druhém hrnci připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
  9. Mícháme uvařené těstoviny s ragu a posypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *