10. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské ragu s těstovinami, který vás okamžitě přenesl do chutí Toskánska. S jemně dochuceným masovým ragu a bohatou omáčkou těstoviny budou skvělým jídlem pro celou rodinu. Připravte si tento tradiční italský pokrm a užijte si ho spolu s čerstvým chlebem nebo italským salátem. Buon appetito!
Suroviny
- 500g hovězího masa na ragu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 větší lžíce rajčatového protlaku
- 400g rajčat z plechovky
- 200ml vývaru
- čerstvá bazalka a petržel na dochucení
- sůl, pepř a olej na smažení
- 400g těstovin (penne, tagliatelle nebo podobné)
Postup
- Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na nudličky nakrájené hovězí maso a osmažíme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a necháme chvíli dusit, dokud zjemní.
- Přidáme rajčatový protlak, nasekanou bazalku a bobkový list, zalijeme vývarem a necháme podusit do měkka.
- Přilejeme nahrubo nasekaná rajčata z plechovky, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut na mírném ohni.
- Vykostěné rajčata jemně rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Poté necháme ragu provařit, aby zhustlo.
- Na druhém hrnci připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
- Mícháme uvařené těstoviny s ragu a posypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou.