16. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na italský ragu z hovězího masa, kterým okouzlíte celou rodinu. Postupujte podle krok za krokem návodu a užijte si lahodnou kombinaci dušeného masa, rajčat a koření. Tento tradiční italský pokrm bude skvělou volbou na každou příležitost. Zamilujete si ho!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 3 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 400ml hovězího vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho ze všech stran.
- Přilijte hovězí vývar a přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájená rajčata.
- Přidejte sušený tymián a nechte ragu dusit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nebude měkké.
- Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti.