16. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu z hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na italský ragu z hovězího masa, kterým okouzlíte celou rodinu. Postupujte podle krok za krokem návodu a užijte si lahodnou kombinaci dušeného masa, rajčat a koření. Tento tradiční italský pokrm bude skvělou volbou na každou příležitost. Zamilujete si ho!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 3 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho ze všech stran.
  3. Přilijte hovězí vývar a přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájená rajčata.
  4. Přidejte sušený tymián a nechte ragu dusit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nebude měkké.
  5. Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *