27. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš oblíbený recept na italské ragu z boloňského masa plné chutí a vůní. Toto bohaté a lahodné pokrm je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přátele. Sledujte náš krok za krokem vytvořený recept a užívejte si tradiční italskou kuchyni doma!
Suroviny:
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 konzerva rajčat
- 200ml hovězího vývaru
- čerstvý tymián, bazalka, oregano
- sůl, pepř
- olivový olej
- 250g špaget
- parmezán (na ozdobu)
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na drobno spolu s prolisovaným česnekem.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezezloutne. Přidáme nastrouhanou mrkev.
- Přilijeme rajčata s drcenými rajčaty, zalijeme vývarem a necháme dusit do změknutí. Dochutíme bylinkami, solí a pepřem.
- Mezitím uvaříme špagety. Hotový ragu servírujeme na špagetách a obložíme parmezánem.