16. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ragu bolognese je klasická italská omáčka, která se vyrábí z pomalu duseného masa, rajčat a dalších ingrediencí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodné ragu bolognese doma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést bohatou chutí tohoto tradičního italského pokrmu!
Suroviny
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 stonka řapíkatého celeru
- 400g loupaných rajčat z plechovky
- 200ml vývaru
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidáme mleté maso a necháme ho zprudka osmahnout.
- Přilijeme loupaná rajčata s šťávou a zalijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř, oregano a bazalku.
- Necháme ragú provařit asi 30 minut, dokud trochu neztuhne.
- Pokud je příliš husté, můžeme přilít ještě trochu vývaru.
- S dobře uvařenými těstovinami a nastrouhaným parmazánem podáváme. Dobrou chuť!