15. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese	ctverec
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské ragú bolognese ve formě čtverce. Tento bohatý a chutný pokrm se stane skvělou volbou pro večeři pro celou rodinu. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si lahodný ragú bolognese ve formě čtverce ještě dnes!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 větší rajčata
  • 400g krájených rajčat
  • 200ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • 400g těstovin
  • olivový olej
  • parmazán (nahrubo nastrouhaný)

Postup

  1. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a krátce osmahneme, dokud nezmění barvu.
  3. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev a na kostičky rajčata, restovaná alespoň 5 minut.
  4. Přisypeme koření a zalijeme vývarem.
  5. Hrnec přikryjeme a dusíme na mírném plameni cca 1 hodinu.
  6. Uvaříme je na měkko podle návodu na obalu a scedíme.
  7. Hotové těstoviny smícháme s ragu bolognese.
  8. Přendáme do pekáče a posypeme parmazánem.
  9. Při 200°C dopečeme 5-10 minut, dokud se parmazán nerozpustí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *