1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit tradiční italské jídlo – ragu bolognese s delikátními tagliatelle a posypem parmazánem. Tento bohatý a chutný pokrm je jistým hitem pro milovníky italské kuchyně. Sledujte náš recept a užijte si lahodnou kombinaci ragu omáčky, čerstvých těstovin a lahodného parmazánu!
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- 400 g rajčat z plechovky
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- 400 g tagliatelle těstovin
- parmazán na posypání
- olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nasekanou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidáme mleté maso a necháme zesklovatět.
- Zalijeme červeným vínem a vaříme, dokud alkohol z vínem nevypaří.
- Přidáme rajčata z plechovky, vývar a koření – oregáno a tymián. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme ragu vařit na mírném ohni minimálně 1 hodinu.
- V druhém hrnci uvaříme tagliatelle těstoviny podle návodu na obalu.
- Tagliatelle scedíme a smícháme s ragu bolognese.
- Počastujeme parmazánem a podáváme.