2. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční italský recept na lahodné Ragú bolognese s tagliatelle. Nechte se unést chutí tohoto bohatého a sytého ragú, které dokonale ladí s lahodnými tagliatelle. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělé jídlo plné italské vášně.
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 větší lžíce rajčatového protlaku
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 200ml vody nebo vývaru
- čerstvý rozmarýn, tymián a bobkový list
- sůl, pepř
- olivový olej
- 400g tagliatelle těstovin
- parmezán na posypání
Postup
- Nejprve očistěte a nakrájejte cibuli, česnek a mrkev na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou.
- Přidejte mleté maso a za stálého míchání restujte, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata z plechovky, vodu nebo vývar a koření (rozmarýn, tymián, bobkový list).
- Osolte a opepřete podle chuti a nechte ragu dusit na mírném ohni minimálně 1 hodinu, ideálně víc, aby se chutě propojily.
- V druhém hrnci uvařte těstoviny tagliatelle dle návodu na obalu. Až budou hotové, sceděte je a vrátíme je zpět do hrnce.
- Servírujte hotové tagliatelle s ragu bolognese a posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.