2. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese s tagliatelle.
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční italský recept na lahodné Ragú bolognese s tagliatelle. Nechte se unést chutí tohoto bohatého a sytého ragú, které dokonale ladí s lahodnými tagliatelle. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělé jídlo plné italské vášně.

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 větší lžíce rajčatového protlaku
  • 400g krájených rajčat z plechovky
  • 200ml vody nebo vývaru
  • čerstvý rozmarýn, tymián a bobkový list
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 400g tagliatelle těstovin
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Nejprve očistěte a nakrájejte cibuli, česnek a mrkev na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou.
  3. Přidejte mleté maso a za stálého míchání restujte, dokud maso nezezlátne.
  4. Přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata z plechovky, vodu nebo vývar a koření (rozmarýn, tymián, bobkový list).
  5. Osolte a opepřete podle chuti a nechte ragu dusit na mírném ohni minimálně 1 hodinu, ideálně víc, aby se chutě propojily.
  6. V druhém hrnci uvařte těstoviny tagliatelle dle návodu na obalu. Až budou hotové, sceděte je a vrátíme je zpět do hrnce.
  7. Servírujte hotové tagliatelle s ragu bolognese a posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *