6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na klasické italské ragu bolognese s lahodnou těstovinou. Tento bohatý a chutný omáčka z mletého masa, rajčat a bylinek jistě potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést vůní a chutí tohoto lahodného pokrmu!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 200ml vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl, pepř
- 400g těstovin (ideálně tagliatelle nebo spaghetti)
- strouhaný parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi orestujeme mleté maso spolu s jemně nakrájenou cibulí a česnekem.
- Přidáme rajčata z konzervy, vývar, rajčatový protlak, oregano, tymián, sůl a pepř. Promícháme a necháme provařit.
- V míse smícháme omáčku s uvařenými těstovinami.
- Při servírování posypeme strouhaným parmezánem.