6. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo s názvem Ragu Bolognese Pasta Carne Pomodoro. Tento bohatý a chutný ragú se spojuje s dušeným masem a rajčaty, podávaný s italskou těstovinou. Skvělá volba pro milovníky tradiční italské kuchyně! Naše receptura vás jistě nadchne. Zkuste ho dnes připravit doma!
Suroviny:
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 400 g rajčatového pyré
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- 400 g těstovin (např. tagliatelle)
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte mleté maso a smažte, dokud zhnědne.
- Přidejte nakrájenou mrkev, oregano a tymián. Promíchejte a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rajčatové pyré a nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni, občas promíchávejte.
- Připravte těstoviny dle návodu na obalu.
- Ocetřete těstoviny a podávejte s ragu bolognese. Dobrou chuť!