6. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese pasta carne pomodoro
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské jídlo s názvem Ragu Bolognese Pasta Carne Pomodoro. Tento bohatý a chutný ragú se spojuje s dušeným masem a rajčaty, podávaný s italskou těstovinou. Skvělá volba pro milovníky tradiční italské kuchyně! Naše receptura vás jistě nadchne. Zkuste ho dnes připravit doma!

Suroviny:

  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 400 g rajčatového pyré
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • 400 g těstovin (např. tagliatelle)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte mleté maso a smažte, dokud zhnědne.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, oregano a tymián. Promíchejte a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte rajčatové pyré a nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni, občas promíchávejte.
  5. Připravte těstoviny dle návodu na obalu.
  6. Ocetřete těstoviny a podávejte s ragu bolognese. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *