8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese na těstoviny
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit tradiční italskou klasikou – ragu bolognese na těstoviny. Ochutnejte lahodnou omáčku z pomalu duseného mletého masa, rajčat a aromatických bylinek, která se skvěle hodí ke všem druhům těstovin. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělý kulinářský zážitek. S námi bude vaření jednoduché a zábavné!

Suroviny

  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g těstovin (např. tagliatelle)
  • olej
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nepřestane růžovět.
  3. Přilijeme rajčatový protlak a zalijeme trochou vody.
  4. Nechejte dusit asi 30 minut na mírném ohni.
  5. Případně dochutíme solí, pepřem a oreganem podle chuti.
  6. V jiném hrnci uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
  7. Hotové těstoviny podlijeme omáčkou a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *