8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit tradiční italskou klasikou – ragu bolognese na těstoviny. Ochutnejte lahodnou omáčku z pomalu duseného mletého masa, rajčat a aromatických bylinek, která se skvěle hodí ke všem druhům těstovin. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělý kulinářský zážitek. S námi bude vaření jednoduché a zábavné!
Suroviny
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g těstovin (např. tagliatelle)
- olej
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nepřestane růžovět.
- Přilijeme rajčatový protlak a zalijeme trochou vody.
- Nechejte dusit asi 30 minut na mírném ohni.
- Případně dochutíme solí, pepřem a oreganem podle chuti.
- V jiném hrnci uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- Hotové těstoviny podlijeme omáčkou a podáváme.