14. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Ragu bolognese je klasický italský recept plný chuti a aromatických přísad. Jeho bohatá omáčka se připravuje z mletého masa, rajčat, cibule, mrkve a česneku. Tato pochoutka je neodmyslitelnou součástí italské kuchyně a nabízí dokonalou kombinaci plnotučnosti masa a sladkosti rajčat. Kombinujte ho s těstovinami nebo polentou a lahodným Parmezánem a přineste do svého domácího menu italskou atmosféru. S naším podrobným receptem na ragu bolognese si snadno připravíte vynikající jídlo, které potěší celou rodinu.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200 ml červeného vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Na středním ohni si rozehřejeme olivový olej v hrnci.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a dusíme, dokud se nezačne zlatit.
  3. Přidáme na drobno nakrájený česnek, mrkev a celer. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidáme mleté maso a smažíme, až dostane hnědou barvu. Rozdělíme ho vidličkou na menší kousky.
  5. Přidáme rajčatové pyré, červené víno, masový vývar, oregano, tymián, sůl a pepř.
    Promícháme a necháme pomalu vařit bez pokličky přibližně hodinu, dokud se omáčka neokayfá.
  6. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. S vařenou těstovinou podáváme ragu bolognese posypané čerstvým parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *