24. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční recept na domácí italské Ragu alla Bolognese verze s bohatou omáčkou plnou čerstvých bylinek a chuťových soust. Připravte si lahodnou italskou specialitu a užijte si autentickou chuť Boloňské omáčky!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 stopek celeru
- 1 rajče
- 400g rajčatového pyré
- 200ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- čerstvá bazalka a oregano
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup:
- Maso nakrájejte na malé kousky.
- Cibuli, česnek, mrkev a celer nadrobno nasekejte.
- Rajče oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidejte nakrájené maso a osmahněte ho ze všech stran.
- Přilijte červené víno a nechte chvíli vařit, dokud nezůstane jen minimální množství tekutiny.
- Přidejte nakrájené rajče a rajčatové pyré.
- Postupně přilijte hovězí vývar a nechte ragu dusit přibližně 2 hodiny na mírném ohni.
- Před podáváním přidejte čerstvou bazalku a oregano a dochuťte solí a pepřem.