1. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla bolognese s těstovinami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční italský recept na Ragu alla bolognese s těstovinami, který je oblíbený po celém světě. Tato bohatá a sýrová omáčka s mletým hovězím masem a zeleninou se skvěle hodí k libovolným těstovinám. Připravte si jednoduchý, ale chutný pokrm, který potěší celou rodinu.

Suroviny

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 400g rajčat z plechovky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 150ml červeného vína
  • sůl, pepř, sušené bylinky (tymián, oregano)
  • 400g těstovin
  • parmazán na posypání

Postup

  1. Na pánvi si osmahněte na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidejte mleté maso a smažte dozlatova.
  3. Přilijte víno a vařte, dokud většina tekutiny nezmizí.
  4. Přidejte rajčata z plechovky, rajčatový protlak a vývar. Osolte, opepřete a přidejte sušené bylinky.
  5. Vše promíchejte a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Mezitím uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
  7. Hotovou omáčku podávejte s uvařenými těstovinami a posypte parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *