1. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční italský recept na Ragu alla bolognese s těstovinami, který je oblíbený po celém světě. Tato bohatá a sýrová omáčka s mletým hovězím masem a zeleninou se skvěle hodí k libovolným těstovinám. Připravte si jednoduchý, ale chutný pokrm, který potěší celou rodinu.
Suroviny
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- 400g rajčat z plechovky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200ml kuřecího vývaru
- 150ml červeného vína
- sůl, pepř, sušené bylinky (tymián, oregano)
- 400g těstovin
- parmazán na posypání
Postup
- Na pánvi si osmahněte na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidejte mleté maso a smažte dozlatova.
- Přilijte víno a vařte, dokud většina tekutiny nezmizí.
- Přidejte rajčata z plechovky, rajčatový protlak a vývar. Osolte, opepřete a přidejte sušené bylinky.
- Vše promíchejte a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud omáčka nezhoustne.
- Mezitím uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
- Hotovou omáčku podávejte s uvařenými těstovinami a posypte parmazánem.