7. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla Bolognese s tagliatelle
zdroj: Recepty 24/7

Ragu alla Bolognese s tagliatelle je tradiční italské jídlo, které tě okouzlí svou lahodnou chutí a jednoduchostí přípravy. Vychutnej si šťavnatý ragu z mletého masa, rajčat a koření, který se podává s čerstvými tagliatelle. Vyzkoušej tento recept a dopřej si chuťový zážitek jako v Itálii.

Suroviny:

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g rajčatového pyré
  • 1 sklenice červeného vína
  • Soľ, pepř a oregano podle chuti
  • 400g tagliatelle těstovin
  • Strouhaný parmazán na posypání

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte mleté maso a restujte ho až do doby, kdy zhnědne.
  3. Přidejte nastrouhanou mrkev a restujte společně s masem asi 5 minut.
  4. Zalijte červeným vínem a povařte, dokud alkohol z vina nevypaří.
  5. Přidejte rajčatové pyré, koření a nechte vařit na mírném ohni asi 2 hodiny.
  6. V druhém hrnci uvařte tagliatelle dle návodu na obalu.
  7. Uvařené těstoviny sceďte a podávejte s ragu alla bolognese.
  8. Posypte parmazánem a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *