6. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla bolognese raviole
zdroj: Recepty 24/7

Ragú alla bolognese je klasická italská omáčka z mletého masa a zeleniny, která se skvěle hodí k raviolem. Vyzkoušejte tento lahodný recept na ragú alla bolognese s domácími raviolemi a užijte si pravou chuť Itálie u vás doma.

Suroviny

  • 250 g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 200 ml bieleho vína
  • Soľ, korenie, olej
  • Raviole (podľa chuti)
  • Parmezán na posypanie

Postup

  1. V hrnci opražíme na oleji nakrájanú cibuľu, pridáme hovädzie mäso a opražíme do zlatista.
  2. Pridáme nakrájanú mrkvu a zeler a dusíme spolu.
  3. Zalejeme biele víno a necháme povariť, kým sa alkohol úplne neodparí.
  4. Potom pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme na miernom ohni asi 1 hodinu.
  5. Vo veľkom hrnci uvaríme soľnú vodu a v nej uvaríme raviole.
  6. Uvarené raviole zmiešame s ragu alla bolognese a podávame posypané strúhaným parmezánom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *