26. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla Bolognese na tagliatelle
zdroj: Recepty 24/7

Ragu alla Bolognese na tagliatelle – tradiční italské jídlo připravené z pomalu vařeného rajčatového ragu se ztuženou hovězí a vepřovou směsí, podávané na čerstvých tagliatelle těstovinách. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně! S receptem na ragu alla Bolognese na tagliatelle se stane vaše večeře nezapomenutelná. Vyzkoušejte sami!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 větší rajčata
  • 400g rajčatového pyré
  • 200ml vývaru
  • 200ml červeného vína
  • olej, sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • 400g tagliatelle
  • parmazán na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezmění barvu.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a smažíme do změknutí.
  4. Přilijeme červené víno a necháme vyvařit alkohol.
  5. Přidáme rajčatové pyré, vývar, tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Omáčku vaříme na mírném plameni zhruba 1.5 hodiny, občas promícháme.
  7. V druhém hrnci uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu.
  8. Uvařené těstoviny smícháme s ragu alla Bolognese a podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *