21. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné ragu alla bolognese bez klasických těstovin. Tento recept vám ukáže, jak si pochutnat na bohatě kořeněné rajčatové omáčce s mletým masem a zeleninou, kterou můžete podávat s rýží nebo brambory. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm s moderním twistem ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 střední celer
- 400g rajčat z konzervy
- 250ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na pánvi osmažíme na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso neprozraží.
- Přidáme na kousky nakrájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak, hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Necháme provařit asi 30-40 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Servírujeme teplé a můžeme ozdobit čerstvou bazalkou nebo sýrem Parmezán.