21. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla bolognese bez pasta
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné ragu alla bolognese bez klasických těstovin. Tento recept vám ukáže, jak si pochutnat na bohatě kořeněné rajčatové omáčce s mletým masem a zeleninou, kterou můžete podávat s rýží nebo brambory. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm s moderním twistem ještě dnes!

Suroviny

  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 střední celer
  • 400g rajčat z konzervy
  • 250ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na pánvi osmažíme na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso neprozraží.
  3. Přidáme na kousky nakrájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak, hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  4. Necháme provařit asi 30-40 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Servírujeme teplé a můžeme ozdobit čerstvou bazalkou nebo sýrem Parmezán.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *