25. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Rabarborový tiramisu s limoncellem
zdroj: Recepty 24/7

Rabarborový tiramisu s limoncellem je osvěžující zpestření klasické italské dezertu. Kombinace sladkého rabarboru s kyselým limoncellem vytváří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Připravte si tento lahodný a jedinečný dezert a okořeňte své kulinářské dovednosti!

Suroviny:

  • 500 g rabarbaru
  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 4 žloutky
  • 100 ml limoncella
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • láhev teplého černého čaje
  • 100 g sušených ladyfinger cookies

Postup:

  1. Nejprve si připravíme rabarbarovou směs. Nastrouháme rabarbar a smícháme s cukrem a limoncellem. Vaříme do změknutí a následně necháme vychladnout.
  2. V misce smícháme mascarpone s žloutky a postupně přidáváme šlehanou smetanu.
  3. V misce smícháme mascarpone s žloutky a postupně přidáváme šlehanou smetanu.
  4. Do menších skleniček nebo dortové formy postupně vrstvíme namočené ladyfinger cookies, rabarbarovou směs a mascarpone krém.
  5. Na vrch posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem a necháme odpočinout v lednici minimálně 4 hodiny.
  6. Při servírování můžeme ozdobit plátky čerstvého rabarbaru nebo citrónovými plátky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *