25. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rabarborový tiramisu s limoncellem je osvěžující zpestření klasické italské dezertu. Kombinace sladkého rabarboru s kyselým limoncellem vytváří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Připravte si tento lahodný a jedinečný dezert a okořeňte své kulinářské dovednosti!
Suroviny:
- 500 g rabarbaru
- 250 g mascarpone
- 100 g cukru
- 4 žloutky
- 100 ml limoncella
- 200 ml smetany ke šlehání
- láhev teplého černého čaje
- 100 g sušených ladyfinger cookies
Postup:
- Nejprve si připravíme rabarbarovou směs. Nastrouháme rabarbar a smícháme s cukrem a limoncellem. Vaříme do změknutí a následně necháme vychladnout.
- V misce smícháme mascarpone s žloutky a postupně přidáváme šlehanou smetanu.
- V misce smícháme mascarpone s žloutky a postupně přidáváme šlehanou smetanu.
- Do menších skleniček nebo dortové formy postupně vrstvíme namočené ladyfinger cookies, rabarbarovou směs a mascarpone krém.
- Na vrch posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem a necháme odpočinout v lednici minimálně 4 hodiny.
- Při servírování můžeme ozdobit plátky čerstvého rabarbaru nebo citrónovými plátky. Dobrou chuť!