26. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zdravý a chutný recept na quinou s pečenými zeleninami, který je bohatý na vlákninu, minerály a vitamíny. Originální kombinace quinoy s brokolicí, cuketou a cherry rajčaty, která potěší všechny milovníky zdravé stravy. Skvělá volba pro vegetariány i ty, kteří dbají na svoje zdraví. Vyzkoušejte recept na quinuu s pečenými zeleninami ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálek quinuy
- 2 až 3 šálky nakrájených zelenin (paprika, cuketa, cibule, rajčata)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Koriandr na ozdobu
Postup
- Quinuu důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a uvařte podle návodu.
- Na plechu si připravte zeleninu nakrájenou na menší kousky, přidávejte tak, aby byly zeleniny podobně velké.
- Přidejte na nakrájené zeleniny stroužek oloupaného a rozmačkaného česneku, promíchejte s olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Předehřejte troubu na 200°C a dejte zeleninu péct do trouby asi 20-30 minut, dokud zelenina nezměkne a není lehce zhnědlá.
- Hotovou quinuu smíchejte se smaženou zeleninou a podávejte posypanou nasekaným koriandrem.