26. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Quinua s pečenými zeleninami
zdroj: Recepty 24/7

Zdravý a chutný recept na quinou s pečenými zeleninami, který je bohatý na vlákninu, minerály a vitamíny. Originální kombinace quinoy s brokolicí, cuketou a cherry rajčaty, která potěší všechny milovníky zdravé stravy. Skvělá volba pro vegetariány i ty, kteří dbají na svoje zdraví. Vyzkoušejte recept na quinuu s pečenými zeleninami ještě dnes!

Suroviny

  • 1 šálek quinuy
  • 2 až 3 šálky nakrájených zelenin (paprika, cuketa, cibule, rajčata)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Koriandr na ozdobu

Postup

  1. Quinuu důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a uvařte podle návodu.
  2. Na plechu si připravte zeleninu nakrájenou na menší kousky, přidávejte tak, aby byly zeleniny podobně velké.
  3. Přidejte na nakrájené zeleniny stroužek oloupaného a rozmačkaného česneku, promíchejte s olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Předehřejte troubu na 200°C a dejte zeleninu péct do trouby asi 20-30 minut, dokud zelenina nezměkne a není lehce zhnědlá.
  5. Hotovou quinuu smíchejte se smaženou zeleninou a podávejte posypanou nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *