7. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš zdravý recept na quinou s pečenou zeleninou. Kombinace chutných surovin vytvoří lahodné a vydatné jídlo, které potěší každého milovníka zdravé stravy. Skvělá volba pro vegetariány i vyznavače wellness životního stylu. Připravte si tento jednoduchý a výživný pokrm plný vitamínů a minerálů ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálek quinuy
- 2 šálky nakrájené zeleniny (paprika, cuketa, baklažán, cibule)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvé bylinky (např. petržel) na ozdobení
Postup
- Quinuu propláchněte v sítku pod tekoucí vodou.
- Přiveďte vařící osolenou vodu v poměru 1:2 k varu a quinuu vařte podle návodu na obalu.
- Na plechu smíchejte nakrájenou zeleninu, česnek, olej, sůl a pepř.
- Předehřejte troubu na 200°C a pečte zeleninu asi 20-25 minut, občas promíchávejte.
- Když je quinua uvařená a zelenina dobře propečená, smíchejte quinuu s pečenou zeleninou.
- Podávejte posypané čerstvými bylinkami a můžete pokapat trochou extra panenského olivového oleje.