21. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Quinua s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte jednoduchý a zdravý recept? Vyzkoušejte náš recept na výživnou quinou s lahodnou houbovou omáčkou. Quinoa je rostlina bohatá na bílkoviny a vlákninu, která dodává vašemu jídlu nutriční hodnoty. Houbová omáčka přidává jemnou chuť a šťavnatost k jídlu. S tímto receptem se nejen zasytíte, ale také si pochutnáte na chutném jídle plném zdravých přísad. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si šťavnaté jídlo.

Suroviny

  • 1 hrnek quinuy
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ hrnku zeleninového vývaru
  • ½ hrnku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Quinuu důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Houby omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  4. Do hrnce dejte olivový olej a rozehřejte ho.
  5. Na rozehřátý olej přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte nakrájené houby a smažte je dozlatova.
  7. Přidejte quinuu a zeleninový vývar.
  8. Za stálého míchání nechte směs začít vařit.
  9. Ztlumte plamen a nechte vařit pod pokličkou asi 15 minut, dokud quinua není měkká.
  10. Přidávejte postupně smetanu a důkladně promíchejte.
  11. Přidejte nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  12. Omáčku podávejte teplou jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *