19. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý vegetariánský recept na quinotto s pečenou dýní, který je plný lahodných a zdravých ingrediencí. Tento chutný pokrm je skvělou alternativou k tradičnímu risottu a určitě potěší všechny milovníky dobře připraveného jídla. Vyzkoušejte tento fantastický recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 šálek quinoi
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 menší dýně hokaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek hrášku
- 1 šálek nasekané petržele
- olivový olej
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Dýni nakrájejte na menší kousky, očistěte a dejte péct v troubě na 200 °C asi 30 minut, dokud není měkká.
- Quinou přidejte do hrnce s vroucím zeleninovým vývarem a vařte podle návodu na obalu, dokud nebude měkká.
- Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem na olivovém oleji.
- Přidejte quinou, hrášek a nakrájenou petržel a promíchejte.
- Ochutnejte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Smažte quinotto na pánvi ještě chvíli, dokud nejsou všechny přísady dobře promíchané a ohřáté.
- Smaženou dýni podávejte na vrch quinotta a ozdobte petrželí. Dobrou chuť!