15. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Quinoový salát s čerstvou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Tento článek se zabývá receptem na zdravý a chutný quinoový salát s čerstvou zeleninou. Quinoa je hodnotný zdroj bílkovin, vlákniny a živin. Salát obsahuje čerstvou zeleninu, jako jsou rajčata, okurky a paprika, které dodávají salátu osvěžující chuť a výživné látky. Tento recept je snadno připravitelný a lze ho konzumovat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu. Užijte si tento barevný, chutný a zdravý quinoový salát se svou rodinou a přáteli!

Suroviny

  • 1 hrnek quinoa
  • 2 hrnky vody
  • 1 okurek, jemně nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 4 cherry rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci smíchejte quinou s vodou a přiveďte k varu. Snížte teplotu a vařte pod pokličkou asi 15 minut, nebo dokud je quinoa měkká a voda vsákla.
  2. Mezitím si připravte zeleninu.
  3. Hotovou quinou nechte chvíli vychladnout a poté přeneste do velké mísy.
  4. Přidejte nakrájenou okurku, papriku, nastrouhanou mrkev, cherry rajčata a česnek.
  5. Suroviny promíchejte a zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Salát nechte odpočinout alespoň 30 minut, aby se chutě propojily. Můžete ho podávat teplý nebo studený.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *