19. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Quinoa se zapečeným lilkem a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a zdravé jídlo z quinoi se zapečeným lilkem a sýrem. Tento recept je plný chuti a nutričních hodnot, které potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Nechte se rozmazlovat touto lahůdkou plnou bílkovin a vlákniny!

Suroviny

  • 1 hrnek quinoi
  • 2 lilek
  • 100g sýru (např. feta nebo sýr gruyère)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka a bazalka
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Quinou připravíme dle návodu na obalu.
  2. Lilek nakrájíme na kolečka a zapečeme nebo usmažíme na pánvi.
  3. Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
  4. V misce smícháme quinou, opečený lilek, rajčata, cibuli a česnek. Přidáme nasekanou petrželku a bazalku.
  5. Směs přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
  6. Zapékáme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, nebo dokud sýr nezačne zlatě hnědnout.
  7. Po upečení můžeme posypat čerstvě nasekanou bazalkou a servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *