29. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte zdravý a lahodný recept na quinou s pečenou zeleninou a avokádem. Tato jednoduchá a chutná vegetariánská pochoutka je plná vlákniny a živin, které těmu prospějí. Užijte si bohatou kombinaci chutí a barev v jednom jednoduchém jídle!
Suroviny
- 1 šálek quinoa
- 2 šálky zeleninového výběru (paprika, cuketa, mrkev)
- 1 avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, mletý kmín
Postup
- Quinoa opláchněte pod tekoucí vodou a uvařte podle návodu na obalu.
- Zeleninu nakrájejte na menší kousky a vložte do pekáče. Zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
- Předehřejte troubu na 200°C a zeleninu pečte asi 20 minut, dokud není měkká a lehce zhnědnutá.
- Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na plátky.
- Na talíři nebo misce rozprostřete uvařenou quinou, na ni přidejte pečenou zeleninu a plátky avokáda. Podle chuti můžete ještě dochutit citrónovou šťávou nebo bylinkami.