15. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný veganský quinoa burger s batátem. Tento zdravý a chutný recept je plný rostlinných bílkovin a vlákniny. Skvělá alternativa k tradičním masovým burgerům!
Suroviny
- 1 šálek quinoi
- 2 středně velké batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Quinou uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
- Oloupeme batáty, nastrouháme je na jemno a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu.
- Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a osmažíme na pánvi do měkka.
- V míse smícháme quinou, nastrouhané batáty, restovanou cibuli s česnekem, vejce, strouhanku, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Vzniklou směsí tvarujeme placičky a smažíme na pánvi s olejem dozlatova z obou stran.
- Po upečení můžeme podávat s oblohou podle chuti, například se zeleninovým salátem, avokádem nebo bylinkami.