30. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Quiche Lorraine se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Tento úžasný recept na Quiche Lorraine se špenátem vám přinese výbornou kombinaci klasické francouzské slané zákusky a čerstvého, zdravého špenátu. Vychutnejte si jemně slanou a nadýchanou kváskovou podnož, kterou doplňuje kombinace slaniny, sýra Gruyère a čerstvého špenátu. Tato sytá a chutná quiche je perfektní na snídani, oběd nebo večeři a určitě si získá přízeň všech členů vaší rodiny. Vyzkoušejte tento recept a připravte něco jedinečného a lahodného!

Suroviny:

  • 500 g plátkového těsta (listového nebo brise)
  • 200 g slaniny
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, oregano

Postup:

  1. Plátkové těsto rozválíme a vyložíme jím formu na quiche.
  2. Pečeme jej předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, dokud není lehce zlatavé.
  3. V hrnci osmažíme nakrájenou slaninu do křupava.
  4. Do stejné pánve přidáme nakrájenou cibuli a krátce ji osmahneme.
  5. Přidáme špenát a dusíme do změknutí.
  6. V míse rozšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem a oreganem.
  7. Přidáme směs špenátu se slaninou a promícháme.
  8. Těsto vylité do formy posypeme strouhaným sýrem a zalijeme směsí vejce a špenátu.
  9. Pečeme v troubě na 180 °C asi 25-30 minut, dokud quiche nezhnědne na povrchu a neztuhne uvnitř.
  10. Po vychladnutí podáváme teplé či studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *