16. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Quiche Lorraine s uzeným špekem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na klasickou Quiche Lorraine s křehkým těstem a plnou chutí uzeného špeku. Skvělá volba na snídani, oběd nebo večeři. S lákavou kombinací sýra, smetany a vajíček jistě potěší nejen chuťové buňky, ale i vaše celé tělo. Připravte si tento francouzský pokrm a užijte si domácí gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 250 g listového těsta
  • 200 g uzeného špeku
  • 150 g sýra Emmental
  • 4 vajíčka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
  • máslo na vymazání formy

Postup

  1. Nejprve si připravte listové těsto a vyklepněte ho do formy na quiche. Formu předem vymažte máslem.
  2. Na pánvi osmažte na kostičky nakrájený uzený špek a nechte ho okapat na papírové utěrce.
  3. Nakrájejte sýr Emmental na menší kostičky.
  4. V misce rozšlehejte vajíčka se smetanou a dochuťte je solí a pepřem.
  5. Na připravené těsto naskládejte uzený špek a sýr Emmental. Zalejte směsí vajec se smetanou.
  6. Quiche dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečte asi 25 minut nebo dokud nezhustne a nezezlátne.
  7. Po upečení nechte quiche trochu vychladnout a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *