16. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasickou Quiche Lorraine s křehkým těstem a plnou chutí uzeného špeku. Skvělá volba na snídani, oběd nebo večeři. S lákavou kombinací sýra, smetany a vajíček jistě potěší nejen chuťové buňky, ale i vaše celé tělo. Připravte si tento francouzský pokrm a užijte si domácí gastronomický zážitek!
Suroviny
- 250 g listového těsta
- 200 g uzeného špeku
- 150 g sýra Emmental
- 4 vajíčka
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- máslo na vymazání formy
Postup
- Nejprve si připravte listové těsto a vyklepněte ho do formy na quiche. Formu předem vymažte máslem.
- Na pánvi osmažte na kostičky nakrájený uzený špek a nechte ho okapat na papírové utěrce.
- Nakrájejte sýr Emmental na menší kostičky.
- V misce rozšlehejte vajíčka se smetanou a dochuťte je solí a pepřem.
- Na připravené těsto naskládejte uzený špek a sýr Emmental. Zalejte směsí vajec se smetanou.
- Quiche dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečte asi 25 minut nebo dokud nezhustne a nezezlátne.
- Po upečení nechte quiche trochu vychladnout a podávejte teplé.