26. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Quiche Lorraine s uzeným pstruhem je lahodný francouzský pokrm plný chuti a vůně. Vychutnejte si křupavý zákusek plněný uzeným pstruhem, sýrem a smetanovou náplní. Skvělá volba pro odpolední svačinu nebo lehkou večeři. S receptem na quiche Lorraine s uzeným pstruhem se stanete skvělým kuchařem.
Suroviny
- 250 g listového těsta
- 150 g uzeného pstruha
- 100 g šunky
- 100 g sýra Gruyère
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Na plech vystřelte listové těsto a přidejte uzeného pstruha nakrájeného na kousky a šunku nakrájenou na proužky.
- Do mísy rozklepněte vejce, přidejte smetanu, nastrouhaný sýr a koření podle chuti.
- Tuto směs pečlivě promíchejte a zalijte připravené těsto s náplní.
- Quiche dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 25-30 minut, dokud těsto není zlatavé a náplň je zpevněná.
- Po upečení nechte quiche vychladnout a podávejte teplé nebo studené. Dobrou chuť!