6. 9. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku‌ francouzské kuchyně s twistem!⁢ Naše Quiche Lorraine s špenátem je bohatě plněná křehkým těstem, kvalitními ⁤kousky slaniny, svěžím špenátem a lahodným směsí ‍vajec a⁣ smetany.‍ Přečtěte si snadný recept krok za⁤ krokem a upečte si doma perfektní‍ quiche, které oslní vaše ​hosty jak k ‌obědu, tak k‍ večeři. Ideální volba pro⁢ každou příležitost!⁤

Suroviny

  • 200 g ⁣listového těsta
  • 150 ⁢g šunky ‍nakrájené na kostičky
  • 200⁢ g čerstvého ​špenátu
  • 100 g tvrdého sýra (např. gruyère​ nebo ementál), ​nastrouhaného
  • 3 velká⁤ vejce
  • 200 ‍ml smetany ke ⁤šlehání
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce másla (na osmahnutí špenátu)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř ⁤podle chuti
  • Nepovinné: muškátový oříšek pro dochucení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190°C. Formu na quiche⁢ vymažte máslem a vyložte listovým těstem. Přitiskněte těsto k dnu a okrajům formy a přebytečné okraje odstraňte. Těsto ‍propíchejte vidličkou na několika místech.
  2. Na pánvi⁣ rozpusťte máslo⁢ a přidejte omytý a‍ okapaný špenát. Na mírném ohni smažte, dokud ‍špenát nezměkne. ‍Ochutnejte solí⁢ a⁣ pepřem. Dejte špenát stranou a⁢ nechte ho ‌trochu vychladnout.
  3. V‍ míse smíchejte vejce,⁤ smetanu a mléko. Osolte a opepřete,‍ případně⁢ přidejte špetku muškátového oříšku.
  4. Na dno ⁢těsta rovnoměrně rozprostřete smažený​ špenát a posypte šunkou a polovinou nastrouhaného sýra.
  5. Přelijte směsí⁤ vajec, smetany ⁢a mléka. Posypte zbytkem sýra.
  6. Pečte v předehřáté troubě 30-35⁣ minut, nebo dokud není povrch zlatavý ‌a​ pevný na dotek.
  7. Quiche⁤ nechte před podáváním alespoň 10 minut odpočinout. Podávejte teplé nebo vlažné.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *