31. 8. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s parmskou šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo francouzské kuchyně s naším receptem na Quiche Lorraine s parmskou šunkou! Tento lahodný koláč kombinuje bohatou smetanovou náplň s kousky luxusní parmské šunky, vše zapečené do zlatova v křehkém těstě. Ideální jako vydatný oběd nebo lehká večeře, doporučujeme podávat s čerstvým salátem. S naším podrobným návodem a tipy na přípravu připravíte toto klasické jídlo snadno a rychle. Navštivte náš blog a objevte, jak si tento skvělý recept užít ve vaší vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 200 g parmské šunky, nakrájené na malé kousky
  • 1 balení hotového listového těsta (nebo křehkého těsta)
  • 4 velká vejce
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 ml mléka
  • 150 g tvrdého sýra, nastrouhaného (např. gruyère nebo ementál)
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce másla
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Špetka muškátového oříšku

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Pokud používáte listové těsto, vyválejte ho a položte do dortové formy natřené máslem. Jemně těsto propíchejte vidličkou, aby se během pečení nezvedlo.
  3. Na pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a osmahněte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte parmskou šunku a smažte dalších pár minut, až se lehce opeče. Rozložte směs na dně těsta.
  5. V míse promíchejte smetanu, mléko, vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a muškátový oříšek. Dobře promíchejte, dokud není směs hladká.
  6. Smetanovou směs nalijte do těsta přes šunku a cibuli.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut, nebo dokud nejsou vrchol a střed quiche pevní a zlato-hnědé barvy.
  8. Nechejte quiche chvíli odpočinout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *