27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a jednoduchá Quiche Lorraine s listovým těstem je tradiční francouzský pokrm plný šťavnaté slaniny, sýra a smetany. Tento recept je ideální na rychlý oběd nebo večeři, kterou můžete připravit i předem a snadno ohřát. S křehkým listovým těstem a bohatou nádivkou se tato quiche stane oblíbenou volbou pro každou příležitost. Vyzkoušejte ji a uchváťte své blízké jedinečnou kombinací výtečného sýra, slaniny a krémy.
Suroviny:
- 250 g listového těsta
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 4 vejce
- 200 ml smetany
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete listové těsto a překryjte ho dalším listovým papírem.
- Na těsto položte další plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut, dokud těsto nezezlátne.
- V hrnci orestujte na drobné kostičky nakrájenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
- Ve velké míse smíchejte vejce se smetanou, přidejte orestovanou slaninu a cibuli a promíchejte. Případně osolte a opepřete podle chuti.
- Vzniklou směs nalijte na předpečené těsto, které leží na plechu, a péct přibližně 30 minut, dokud náplň neztuhne.
- Quiche lorraine nechte lehce vychladnout a podávejte teplou.