15. 12. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku ‌francouzské kuchyně s twistem – quiche Lorraine s hříbky! Tento luxusní koláč kombinuje křehké máslové těsto s bohatou náplní z vajec, ​smetany a uzeného masa, doplněný o šťavnaté‌ hříbky pro extra chuť a ‌texturu.⁤ Ideální recept⁢ pro elegantní brunch,⁢ rodinnou⁤ večeři či jako chutný ‍snack.‍ Připravte si tento lahodný, jednoduchý a ​všestranný⁤ pokrm, který je zároveň ​esteticky přitažlivý a garantovaně potěší každého milovníka ​dobrého ‌jídla.

Suroviny

  • 1 kus předpečeného listového těsta
  • 250‍ g ⁣hříbků, nakrájených
  • 150 ⁤g slaniny, nakrájené na ‌kostičky
  • 200 ml​ smetany⁢ ke šlehání
  • 100⁤ ml mléka
  • 3 velké vejce
  • 100 ‌g tvrdého sýra ⁣(např.⁢ gruyère), nastrouhaného
  • 1 malá‌ cibule,‌ nakrájená
  • 2⁣ stroužky ⁢česneku, nasekané
  • Sůl ⁤a čerstvě ​mletý černý‍ pepř
  • Čerstvý tymián nebo petržel na ozdobu

Postup

  1. V troubě⁢ předehřejte na‌ 180°C. Listové​ těsto⁢ vložte do kulaté formy⁤ na quiche a dobře ⁤ho přitiskněte‌ k okrajům formy. Těsto propíchejte vidličkou.
  2. Na pánvi na středním⁣ ohni osmažte slaninu dozlatova. Přidejte ​cibuli a česnek a smažte, ‌dokud nezměknou. Nakonec přidejte hříbky​ a smažte do odpaření ⁣většiny ⁤vody.
  3. V ​míse smíchejte smetanu, mléko, vejce, sůl a​ pepř. Dobře⁤ promíchejte a⁢ přidejte‌ nastrouhaný sýr.
  4. Na předpečené těsto‍ rozložte směs slaniny, cibule a​ hříbků. Celou⁣ směs zalijte smetanovo-vejcovou směsí.
  5. Pečte v předehřáté‌ troubě 25-30 ⁣minut, nebo dokud není vrch zlatý a⁢ střed ​pevný.
  6. Nechejte quiche‌ mírně vychladnout před‌ podáváním. Ozdobte ⁤čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *