25. 12. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské kuchyně s naším receptem na Quiche Lorraine s houbami. Tento lahodný koláč kombinuje křehké těsto, krémovou náplň, slanou slaninu a šťavnaté houby. Ideální pro brunch, večeři nebo jako elegantní předkrm. Naučte se krok za krokem, jak připravit toto francouzské jídlo, které zaujme každého gurmána. Přejděte na recept a připravte si doma chuťový zážitek plný bohatých chutí!

Suroviny

  • 1 balení hotového těsta na quiche nebo slaný koláč
  • 200 g čerstvých hub (např. žampiony, hlívy, šitake)
  • 150 g slaniny nebo anglické slaniny, nakrájené na kostičky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 ml mléka
  • 3 velká vejce
  • 100 g strouhaného sýra (ementál, gruyère, nebo podobný)
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • Máslo na vymazání formy
  • Několik lístků čerstvého tymiánu nebo petrželky pro ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C (350°F) a vymažte máslem formu na quiche.
  2. Rozválejte těsto a vložte ho do formy, přitiskněte k okrajům a odstraňte přebytečné těsto.
  3. V mírně rozpálené pánvi osmahněte slaninu dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezměkne. Přisypte nasekané houby a restujte vše dohromady, dokud houby neuvolní vodu a ta se nevypaří.
  4. Rozložte směs slaniny s houbami rovnoměrně na těsto v koláčové formě.
  5. V míse smíchejte smetanu, mléko, vejce, sůl a pepř. Směs rovnoměrně nalijte do formy přes směs slaniny s houbami.
  6. Posypte celý koláč strouhaným sýrem a vařte v předehřáté troubě 30 až 35 minut, nebo dokud není vrch koláče zlatavý a střed pevný.
  7. Nechte quiche před podáváním 10 minut odpočinout.
  8. Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *