28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Quiche Lorraine s broskvemi je lahodná a originální varianta tradiční francouzské quiche. Tento recept obsahuje jemně opékaný koláčový korpus s křehkou texturou, který je plněn slaninou, sýrem, smetanou a broskvemi. Kombinace sladkých broskví s pikantní slaninou zaručuje jedinečnou chuťovou explozi, která těší všechny gurmány. Quiche Lorraine s broskvemi je vhodným pokrmem pro snídani, brunch či lehký oběd. Připravit ho je jednoduché a rychlé, ať už pro rodinnou oslavu nebo večírek s přáteli. Nechte se okouzlit touto výjimečnou kombinací a vychutnejte si pravou chuť Francie doma!
Suroviny
- 200 g listového těsta
- 200 g slaniny
- 4 vajíčka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g sýru Gruyère (nebo jiného tvrdého sýru)
- 2 broskve
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připraveme těsto. Rozválíme listové těsto na pomoučeném vále a vykládáme jím koláčový tvar.
- Pokrájíme slaninu na menší kousky a orestujeme na pánvi, dokud není křupavá. Poté ji necháme okapat na ubrousku.
- Ve vhodné míse smícháme vajíčka a smetanu. Ochutíme solí a pepřem.
- Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
- Broskve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na připravené těsto rozložíme orestovanou slaninu, následně posypeme sýrem a uložíme plátky broskví.
- Zalijeme směsí vajec a smetany.
- Quiche pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut, nebo dokud není těsto zlatavé a náplň ztuhne.
- Neženy hotovou quiche necháme vychladnout a podáváme podle chuti.