26. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Quiche Lorraine s brokolicí
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na Quiche Lorraine s brokolicí je skvělou volbou pro oběd nebo večeři. Křehké těsto naplněné syrovým sýrem, uzeným kancem a lahodnou brokolicí vytváří dokonalou kombinaci chutí. S námi si jednoduše vychutnejte toto slavnostní jídlo plné výživy a lahodných chutí.

Suroviny

  • 500 g vymačkaného těsta na quiche
  • 200 g brokolice, nakrájené na malé růžičky
  • 200 g slaniny, nakrájené na menší kousky
  • 1 cibule, nakrájená na malé kousky
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany
  • 200 ml mléka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Naolejovat a vyložit vymačkaným těstem na quiche formu.
  2. Na pánvi osmahnout slaninu a cibuli, dokud nejsou slanina křupavá a cibule zlatavá.
  3. Do vyložené formy rozložit slaninu, cibuli a brokolici.
  4. V míse smíchat vejce, smetanu, mléko, sůl a pepř.
  5. Směs nalít do formy přes slaninu, cibuli a brokolici.
  6. Pečlivě zkontrolovat, zda je těsto vyložené do formy dostatečně podlouhlé a všechny ingredience jsou ponořené v tekutině.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu asi 30-35 minut, dokud quiche nezhoustne a nezačne zlatě hnědnout na povrchu.
  8. Vyndat z trouby a nechat vychladnout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *