Zkuste si připravit autentické pulled pork na americký způsob a nechte se unést chutěmi západu. Měkké a šťavnaté vepřové maso, které se rozplývá na jazyku, je hlavní hvězdou tohoto pokrmu.
Připrava pulled porku je snadná, avšak vyžaduje trochu trpělivosti a čas. Maso se nejprve marinuje v aromatické směsi koření a následně se peče ve nízkých teplotách. To mu umožňuje zjemnit se a absorbovat příjemné chuťové prvky.
Jakmile je vepřové maso dokonale propečeno, je čas na jeho „puli“čisté. S pomocí dvou vidliček nebo s rukama roztrháváme maso na drobné vlákna, která jsou plná šťávy a aroma.
Pulled pork se tradičně podává v teplých rohlících, spolu s pikantním BBQ omáčkou a křupavou zeleninou na přílohu. Tento pokrm můžete doplnit i o salát nebo různé dipy podle vaší chuti.
Vyzkoušejte tento americký hit a pozvěte své blízké na rodinnou grilovačku, kterou si budou pamatovat!
Suroviny:
- 2 kg vepřového masa na pulled pork
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky cayenského pepře (volitelné pro ostrou variantu)
- 200 ml vývaru
- 4 lžíce octa
- 4 lžíce kečupu
- 4 lžíce medu
Postup:
- Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nasekáme na tenké plátky.
- Na pánev s olejem přidáme cibuli a česnek a zpěníme.
- Přidáme hnědý cukr, mletou papriku, kmín a případně cayenský pepř (pokud chceme ostrou variantu) a promícháme.
- Maso položíme do pomalého hrnce a zalijeme směsí z pánve.
- Přidáme vývar, ocet, kečup a med.
- Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme péct při nízké teplotě po dobu 8-10 hodin, dokud se maso nerozpadne.
- Z masa odstraníme tuk a s pomocí dvou vidliček roztrháme na vlákna.
- Maso promícháme s omáčkou z hrnce a hotovo! Můžeme podávat s chlebem, slaw salátem nebo jako součást burgeru.