13. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Puchero argentinský ragú
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na vynikající argentinské ragú nazvané „Puchero“, jste na správném místě. Tento tradiční argentinský pokrm je plný chutí a vůní, které vás přenášejí přímo do argentinské kuchyně. Puchero je vyroben z kvalitního hovězího masa, zeleniny a koření, které společně vytvářejí neuvěřitelně bohatou a lahodnou omáčku. Tento ragú je dokonalým pokrmem na rodinnou večeři nebo speciální události. S naším receptem na Puchero argentinský ragú se stanete nezpochybnitelným šéfkuchařem ve svém domě. Vyzkoušejte ho dnes a přiveďte na svůj stůl argentinskou atmosféru plnou chutí a pohody.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na gulášové kousky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli spolu s nasekaným česnekem.
  2. Přidejte hovězí maso a smažte, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou mrkev a papriku. Směs krátce restujte.
  4. Přidejte rajčata, rajčatový protlak a vývar. Promíchejte.
  5. Přidejte kmín, papriku a oregano. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Pokud je potřeba, přilijte ještě trochu vody, aby byly suroviny ponořené.
  7. Povařte na mírném ohni přibližně 1,5 – 2 hodiny nebo dokud maso není měkké.
  8. Při podávání můžete ragú posypat nasekanou petrželkou a podávat s rýží nebo domácími nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *