25. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Provensálský česnekový toast s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Provensálský česnekový toast s rajčaty je jednoduchý a chutný recept, který můžete připravit během pár minut. Chuťově bohaté a osvěžující kombinace česneku a rajčat na křupavém toastu vás okouzlí a určitě si ho zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou snídani nebo lehký oběd plný jarních chutí.

Suroviny:

  • 4 plátky chleba
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý tymián
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup:

  1. Chléb opečeme na toustovém grilu nebo v troubě.
  2. Rajčata nakrájíme na plátky a posolíme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm na nudl česnek. Poté ho vyjmeme.
  4. Na zbylý olej v pánvi položíme plátky chleba a opečeme je z obou stran.
  5. Hotový toast potřeme opečeným česnekem a poklademe plátky rajčat.
  6. Po rajčatech posypeme nadrobno nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme.
  7. Hotový provenálský toast servírujeme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *