25. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Provensálský česnekový toast s rajčaty je jednoduchý a chutný recept, který můžete připravit během pár minut. Chuťově bohaté a osvěžující kombinace česneku a rajčat na křupavém toastu vás okouzlí a určitě si ho zamilujete. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou snídani nebo lehký oběd plný jarních chutí.
Suroviny:
- 4 plátky chleba
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý tymián
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup:
- Chléb opečeme na toustovém grilu nebo v troubě.
- Rajčata nakrájíme na plátky a posolíme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm na nudl česnek. Poté ho vyjmeme.
- Na zbylý olej v pánvi položíme plátky chleba a opečeme je z obou stran.
- Hotový toast potřeme opečeným česnekem a poklademe plátky rajčat.
- Po rajčatech posypeme nadrobno nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme.
- Hotový provenálský toast servírujeme ihned.