20. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Provensálské kuře s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Provensálské kuře s bylinkami je lahodné pokrm inspirovaný regionální kuchyní jihu Francie. Tento recept spojuje kuřecí maso s aromatickými bylinkami jako je rozmarýn, tymián a petrželka, což dodává jídlu intenzivní chuť a vůni. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na Provensálské kuře s bylinkami a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (ideálně stehna nebo prsa)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
  • 2 lžíce čerstvě nasekaného petrželového lístku
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 citron, na plátky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Smíchejte olivový olej, rozmarýn, tymián, petržel, česnek, sůl a pepř v míse.
  2. Nařízněte kuřecí maso, aby vznikly kapsy, a do nich vložte plátky citronu.
  3. Osolte a opepřete kuře z obou stran a potřete bylinkovou směsí.
  4. Nechejte maso odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc).
  5. Před pečením dejte kuře na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 40-45 minut, dokud není maso propečené.
  6. Podávejte s čerstvým salátem nebo grilovanou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *