16. 11. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Provenčálský kuřecí pokrm – Originální recept plný slunného jihu Francie. Kuřecí maso je marinováno v aromatických bylinkách a směsi zeleniny pro bohatou chuť. Sýrová a rajčatová omáčka dodává jemnost a podtrhuje autentickou provençálskou atmosféru. Jednoduchý a lahodný recept, který okouzlí vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 papriky (červená, žlutá)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 400 g rajčat (oloupaná, nasekaná)
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, papriky a česnek.
- Přidáme kuřecí prsa a opečeme je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přidáme rajčata, oregano, sůl a pepř.
- Pod pokličkou vaříme přibližně 20 minut, nebo dokud kuřecí maso není měkké a propečené.
- Servírujeme s rýží nebo bramborovým pyré.