30. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Přírodní kuřecí maso s bazalkovou nátěskou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept⁣ na přírodní kuřecí maso s bazalkovou nátěskou je ⁢skvělou volbou pro ty,⁣ kteří chtějí spojit zdravé stravování⁤ s bohatou chuťovou paletou. Klasické‌ kuřecí maso je zde obohaceno o bazalkovou nátěsku, která dodává⁣ jídlu specifickou vůni a chuť. Připrava je velmi jednoduchá a ‍rychlá, což je ideální⁢ pro každodenní stravování. Doporučujeme podávat s vašimi oblíbenými přílohami, jako je rýže nebo brambory. Tento recept je ⁤pochoutka​ pro celou rodinu.⁣

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 2 lžíce⁤ olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka
  • 4 stroužky česneku

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
  2. Na plech ⁢si připravte​ pečící papír.
  3. Omastěte plech olivovým‍ olejem nebo ​využijte pečící papír s teflonovou povrchovou úpravou.
  4. Kuřecí maso opláchněte a osušte​ papírovým ubrouskem.
  5. Na maso přidělte bazalku a stroužky česneku.
  6. Pokapejte maso olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
  7. Pokryjte maso pečícím⁢ papírem nebo alobalovým plátem.
  8. Pečte v ⁣předehřáté troubě ⁣po dobu 20-30 ⁣minut, dokud ‍maso není upečené⁤ a šťávy ⁣nejsou jasné.
  9. Podávejte s vašimi oblíbenými⁤ přílohami a pokud chcete, ozdobte svěží bazalkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *