13. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Připravení empanadillas s masem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chuť španělské kuchyně s domácími empanadillas plněnými výtečným masem. Naučte se, jak jednoduše připravit tyto lahodné občerstvení a překvapte rodinu nebo hosty svými kulinářskými dovednostmi. S naším receptem na empanadillas s masem budete mít stůl plný spokojených tváří!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 150g zelených oliv
  • 1 balení listového těsta
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud maso nebude propečené.
  3. Přidáme nakrájené rajče, papriku a olivy a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Na plech vystlaný pečicím papírem rozkrojíme listové těsto na menší čtverce.
  5. Do středu každého čtverce dáme lžíci směsi s masem a složíme čtverec na polovinu. Okraje spojíme vidličkou.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.
  7. Hotové empanadillas podáváme teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *