13. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť španělské kuchyně s domácími empanadillas plněnými výtečným masem. Naučte se, jak jednoduše připravit tyto lahodné občerstvení a překvapte rodinu nebo hosty svými kulinářskými dovednostmi. S naším receptem na empanadillas s masem budete mít stůl plný spokojených tváří!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 rajče
- 1 paprika
- 150g zelených oliv
- 1 balení listového těsta
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud maso nebude propečené.
- Přidáme nakrájené rajče, papriku a olivy a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Na plech vystlaný pečicím papírem rozkrojíme listové těsto na menší čtverce.
- Do středu každého čtverce dáme lžíci směsi s masem a složíme čtverec na polovinu. Okraje spojíme vidličkou.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.
- Hotové empanadillas podáváme teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo.