30. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Příprava argentinských empanad
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné argentinské empanady s naším jednoduchým receptem. Těsto je křehké a plněné šťavnatou nádivkou, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a nechte se unést exotickou chuťovou paletou.

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 200g másla
  • 200ml vody
  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo drůbeží)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl, pepř
  • ovoce na potření empanad

Postup

  1. V misce smíchejte mouku s nastrouhaným máslem, postupně přidávejte vodu a hněte těsto.
  2. Těsto nechte odpočinout minimálně 30 minut v lednici.
  3. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, papriku a mleté maso.
  4. Přidejte koření a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Těsto rozvaľte na tenko a vykrujte kolečka, na která následně nanesete ná plnění z masa.
  6. Zavřete empanad formováním okolo a propletením dvou stran těsta, abyste vytvořili charakteristickou kapsu.
  7. Umažte vrchní část každé empanady rozmíchaným vejce nebo mlékem a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Předehřejte troubu na 180°C a pečte empanadky asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé.
  9. Podávejte s různými omáčkami nebo salsa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *