18. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pražský vývar se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

​ Chutný a lahodný recept na tradiční Pražský vývar se ⁤zeleninou. ⁣Naučte ⁤se, jak připravit tento lahodný⁣ vývar plný⁢ šťavnatých zeleninových‌ kousků a bohaté na chuť.⁤ S tímto receptem si dopřejete ⁤kousek nostalgické ‌kuchyně přímo z Prahy.⁣ Ideální jídlo na chladné zimní dny nebo jako ⁢léčivý a ⁣útěšný pokrm během nemoci.‌ Zkuste tento tradiční český recept‌ ještě‌ dnes!

Suroviny

  • 1⁣ kg kuřecího masa s​ kostí
  • 3 ​stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 ‍petrželová nať
  • 1 řapíkatý‍ celer
  • 1 pórek
  • 2 lžíce oleje
  • petrželová⁢ nať ⁤a kmín⁢ na dochucení

Postup

  1. Maso omyjeme pod tekoucou vodou a⁣ nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli⁢ nakrájíme na plátky, mrkev, petržel a celer⁢ oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Do hrnce s ‍olejem vložíme maso a‍ necháme orestovat, ​dokud​ se maso nezatáhne.
  4. Přidáme cibuli, prolisovaný ‌česnek, mrkev, petržel⁤ a ⁤celer a ⁣podlijeme ​vodou.
  5. Necháme vařit na mírném ⁢ohni přibližně⁤ 1,5 – 2 hodiny.
  6. Přidáme nakrájený pórek⁢ a petrželovou nať a vaříme ⁣ještě ⁣dalších 10 minut.
  7. Nakonec dochutíme⁣ kmínem a ‌petrželovou natí‍ a hotový ​vývar sceďte a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *