18. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a lahodný recept na tradiční Pražský vývar se zeleninou. Naučte se, jak připravit tento lahodný vývar plný šťavnatých zeleninových kousků a bohaté na chuť. S tímto receptem si dopřejete kousek nostalgické kuchyně přímo z Prahy. Ideální jídlo na chladné zimní dny nebo jako léčivý a útěšný pokrm během nemoci. Zkuste tento tradiční český recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa s kostí
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 petrželová nať
- 1 řapíkatý celer
- 1 pórek
- 2 lžíce oleje
- petrželová nať a kmín na dochucení
Postup
- Maso omyjeme pod tekoucou vodou a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli nakrájíme na plátky, mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Do hrnce s olejem vložíme maso a necháme orestovat, dokud se maso nezatáhne.
- Přidáme cibuli, prolisovaný česnek, mrkev, petržel a celer a podlijeme vodou.
- Necháme vařit na mírném ohni přibližně 1,5 – 2 hodiny.
- Přidáme nakrájený pórek a petrželovou nať a vaříme ještě dalších 10 minut.
- Nakonec dochutíme kmínem a petrželovou natí a hotový vývar sceďte a podávejte.