7. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Pražský vepřový řízek s bramborovým salátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na ⁢tradiční Pražský vepřový řízek s domácím bramborovým salátem. Křupavý řízek smažený v kvalitním oleji, podávaný s osvěžujícím salátem⁣ z brambor, cibule, kysaného másla a kvašeného zelí. Skvělá kombinace chutí, která potěší celou⁤ rodinu. S naším receptem uděláte ​radost nejen svému žaludku, ale i duši. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 4 plátky vepřového masa
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 vejce
  • 1 ​šálek hladké mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Plátky masa naklepeme do tenkého a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V jedné miskce rozšleháme vejce.
  3. Ve ⁢druhé miskce máme hladkou mouku a ve třetí strouhanku.
  4. Plátky​ masa obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ještě‍ ve‍ strouhance.
  5. Smažíme na pánvi s ‌rozpáleným⁢ olejem dozlatova z obou stran.

Bramborový salát

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 1/2 sklenice majonézy
  • sůl a​ pepř podle chuti
  • 1⁢ lžička ⁢octa

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kostky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kousky.
  3. Smícháme brambory s cibulí,‌ majonézou, octem, solí a pepřem.
  4. Salát necháme vychladit v lednici a ‍podáváme k vepřovému řízku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *