7. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na tradiční Pražský vepřový řízek s domácím bramborovým salátem. Křupavý řízek smažený v kvalitním oleji, podávaný s osvěžujícím salátem z brambor, cibule, kysaného másla a kvašeného zelí. Skvělá kombinace chutí, která potěší celou rodinu. S naším receptem uděláte radost nejen svému žaludku, ale i duši. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa
- 1 šálek strouhanky
- 2 vejce
- 1 šálek hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Plátky masa naklepeme do tenkého a osolíme a opepříme z obou stran.
- V jedné miskce rozšleháme vejce.
- Ve druhé miskce máme hladkou mouku a ve třetí strouhanku.
- Plátky masa obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ještě ve strouhance.
- Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova z obou stran.
Bramborový salát
- 500g brambor
- 1 cibule
- 1/2 sklenice majonézy
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička octa
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kostky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky.
- Smícháme brambory s cibulí, majonézou, octem, solí a pepřem.
- Salát necháme vychladit v lednici a podáváme k vepřovému řízku.