11. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pražský vepřový guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční český recept na lahodný Pražský vepřový guláš s domácími ⁢knedlíky. Tento⁤ chutný a sýrový ​pokrm je oblíbeným​ jídlem v české kuchyni a určitě si ho zamilujete ⁤i vy! ⁣Sledujte návod a⁣ připravte⁢ si ho doma díky našemu jednoduchému receptu. Vaše chuťové⁢ buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 600⁤ g vepřové plecko
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2⁢ lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce‌ sladké papriky
  • 1⁣ lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce⁤ rajčatového protlaku
  • 500 ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi⁤ rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky⁢ nakrájené maso.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte‌ společně, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přisypte ​hladkou mouku, promíchejte‍ a nechte ⁢chvilku restovat.
  4. Přidejte sladkou ⁣papriku, kmín a majoránku a zalijte vývarem.
  5. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Přiveďte⁢ k ‌varu a vařte na‍ mírném ohni ‌asi ⁣1,5 hodiny, dokud maso není ​měkké.
  6. Případně dochuťte ‍solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte s knedlíkem⁣ nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *