11. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční český recept na lahodný Pražský vepřový guláš s domácími knedlíky. Tento chutný a sýrový pokrm je oblíbeným jídlem v české kuchyni a určitě si ho zamilujete i vy! Sledujte návod a připravte si ho doma díky našemu jednoduchému receptu. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 600 g vepřové plecko
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte společně, dokud cibule nezezlátne.
- Přisypte hladkou mouku, promíchejte a nechte chvilku restovat.
- Přidejte sladkou papriku, kmín a majoránku a zalijte vývarem.
- Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s knedlíkem nebo chlebem.