Užijte si tradiční české jídlo s receptem na Pražskou šunku se zelím. Kombinace šťavnaté šunky a sladkého zelí vás jistě nadchne! S naším snadným receptem si můžete rychle a jednoduše připravit lahodné jídlo pro celou rodinu. Nečekejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 600 g pražské šunky
- 500 g čerstvého zelí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nastrouhejte zelí a nakrájejte cibuli na drobné kousky. Česnek prolisujte.
- V hrnci rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek. Přidejte zelí a restujte asi 10 minut.
- Přidejte sůl, pepř a kmín podle chuti. Restujte zelí ještě asi 10 minut, dokud změkne.
- Ve vhodné pekáči nebo např. v hlubokém teflonovém hrnci vytvořte základní část zelí. Na to naslaďte plátky pražské šunky. Zakryjte zbytkem zelí.
- Pokapejte trochou oleje a dejte péct do vyhřáté trouby. Peceme asi 30 minut při 180 stupních.