Užijte si tradiční české jídlo⁤ s receptem​ na​ Pražskou šunku se zelím. ⁤Kombinace ​šťavnaté ⁢šunky a sladkého zelí⁤ vás jistě ‍nadchne! S naším⁣ snadným receptem si můžete rychle a jednoduše ⁢připravit lahodné jídlo pro celou rodinu. Nečekejte‍ a vyzkoušejte ho ještě⁤ dnes!

Suroviny

  • 600 g pražské šunky
  • 500 g čerstvého zelí
  • 2 cibule
  • 3 stroužky ⁣česneku
  • olej
  • sůl, pepř,⁣ kmín

Postup

  1. Nastrouhejte ‍zelí a nakrájejte cibuli na‍ drobné kousky. Česnek prolisujte.
  2. V hrnci rozehřejte trochu oleje a⁤ osmahněte ⁣cibuli a‍ česnek. Přidejte zelí a restujte asi 10 minut.
  3. Přidejte sůl, ​pepř a ​kmín podle chuti. ⁤Restujte zelí⁢ ještě asi 10 minut,‍ dokud změkne.
  4. Ve vhodné pekáči⁢ nebo např. v hlubokém teflonovém hrnci vytvořte základní část zelí. Na ​to naslaďte plátky pražské šunky. Zakryjte zbytkem ⁢zelí.
  5. Pokapejte trochou⁤ oleje a dejte péct ⁢do vyhřáté ‌trouby. Peceme asi 30 minut při 180 stupních.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *