22. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si domácí Pražskou klobásu s kysaným zelím pomocí tohoto jednoduchého receptu. Lahodná kombinace kořeněných klobás s kyselým zelím vás rozhodně potěší! Naučte se, jak snadno připravit tradiční české jídlo a překvapte své blízké vynikající chuťí. Užijte si křupavou klobásu se zelím napříště doma!
Suroviny
- 4 klobásy
- 1 hlávka zelí
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme nakrájené klobásy z obou stran.
- Poté přidáme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme do zlatova.
- Přidáme nastrouhané zelí, sůl, pepř a kmín a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Pokud je zelí suché, přilijeme trochu vody a dusíme dál.
- Klobásy se zelím podáváme s chlebem a hořčicí.